Aanhangwagen Almaar

Konag helpt u maar al te graag met het kiezen van een aanhanger of paardentrailer voor gebruik in Alkmaar. Dankzij ons brede assortiment hebben wij voor iedereen een passend model.

Aanhanger of aanhangwagen in Alkmaar nodig? Of een paardentrailer? Konag Aanhangwagens & Trailers is dé aangewezen leverancier van betrouwbare en duurzame aanhangwagens, bakwagens en paardentrailers in Alkmaar en omgeving. Met een ruim assortiment aan diverse soorten aanhangwagens zijn wij dé leverancier van Nederland voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Wij hebben een ruime voorraad aan aanhangwagens, met meer dan 50 verschillende soorten. Ook voorzien wij in maatwerk oplossingen en omdat we over onze eigen productiefaciliteiten beschikken kunnen we aan al uw eisen voldoen.

Kom ook eens aanhangwagens en paardentrailers bekijken op ons showterrein in Nagele. Voor direct contact kunt u ook bellen naar +31(0)527 652 190. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Waarom een aanhanger in Alkmaar van Konag?

Voor de nieuwste modellen aanhangwagens te Alkmaar en omgeving gaat u naar Konag. Wij beschikken over ruim 20 jaar ervaring op het gebied van aanhangwagens en paardentrailers en vertellen u hier graag meer over. Om de juiste keuze te maken dient u namelijk een aantal zaken op een rijtje te zetten:

 1. Wat is uw budget?
 2. Waarvoor wilt u de aanhangwagen gebruiken?
 3. Wat gaat u ermee vervoeren?
 4. Zet u uw aanhangwagen dagelijks of maandelijks in?

Kunt u wel wat advies gebruiken? Neem gerust contact op met onze experts, zij adviseren u graag.

Naast een uitgebreid standaard assortiment beschikken we ook productiefaciliteiten waarmee we maatwerk kunnen leveren. Als onze aanhangwagens niet aan uw wensen voldoen, kunnen wij er een voor u vervaardigen die dat wel doet. Bij ons bent u verzekerd van een duurzame en betrouwbare aanhangwagen van hoge kwaliteit.

 • <img src="https://www.konag.nl/wp-content/uploads/2018/06/settings.png" alt="Eigen productie
  maatwerk mogelijk"> Eigen productie
  maatwerk mogelijk
 • <img src="https://www.konag.nl/wp-content/uploads/2018/09/caravan.png" alt=">500 aanhangwagens
  uit voorraad leverbaar"> >500 aanhangwagens
  uit voorraad leverbaar
 • <img src="https://www.konag.nl/wp-content/uploads/2018/09/showroom.png" alt=">10.000m²
  showterrein"> >10.000m²
  showterrein
 • <img src="https://www.konag.nl/wp-content/uploads/2018/06/placeholder.png" alt="Centraal gelegen
  in Nederland"> Centraal gelegen
  in Nederland
 • <img src="https://www.konag.nl/wp-content/uploads/2019/08/unlocked.png" alt="Veilig online betalen
  met Ideal en Mister Cash"> Veilig online betalen
  met Ideal en Mister Cash
 • <img src="https://www.konag.nl/wp-content/uploads/2018/06/bovag.png" alt="Bovag
  gecertificeerd"> Bovag
  gecertificeerd

Ook voor paardentrailers in Alkmaar

Konag biedt diverse soorten paardentrailers aan, bijna alle trailers zijn direct uit voorraad leverbaar. Paardentrailers zijn er in diverse soorten en maten. Konag heeft uitsluitend aluminium en polyester trailers in het assortiment. Trailers van aluminium of polyester hebben namelijk het grote voordeel dat zij niet kunnen rotten, waardoor zij jarenlang meegaan én onderhoudsarm zijn. U kunt bij Konag terecht voor de volgende merken:

 • Proline
 • Careliner
 • Cheval Liberte
 • Ifor Williams
 • Humbaur

Aanhanger leasen?

Naast het kopen van een aanhangwagen of paardentrailer zijn er ook opties om te leasen. Bijvoorbeeld als u de financiële middelen niet direct beschikbaar heeft of u wilt deze niet inzetten voor de koop van een aanhanger. De lease is vast te stellen voor een periode waarna u elke maand een gedeelte aflost. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Onderhoud & reparatie aan uw paardentrailer of aanhanger in Alkmaar

Onderhoud aan een aanhangwagen of paardentrailer die regelmatig gebruikt wordt is van groot belang voor de trailer, wat u vervoert (uw paard of iets anders) en de verkeersveiligheid. Bij regelmatig gebruik van uw aanhanger bevelen wij een jaarlijkse BOVAG onderhoudsbeurt aan. Tijdens deze BOVAG onderhoudsbeurt lopen de gediplomeerde monteurs van Konag Aanhangwagens & Trailers de gehele trailer na. De monteurs kijken onder andere naar de remmen, het chassis, de assen, de opbouw, de wielen, noem maar op. Vervolgens maken we een kostencalculatie waarna, uiteraard in overleg met u, de aanhanger of paardentrailer onderhouden of gerepareerd wordt. Klik hier voor het maken van een afspraak voor onderhoud of reparatie.

Breng een bezoek aan ons showterrein

Wilt u ons 10.000 m2 grote showterrein in Nagele eens bezoeken? Ga dan vanaf Alkmaar de A8 op vanaf de N244 en N246. Vervolg uw weg via de A8, A10, A1 en A6 naar de N352 te Nagele. Neem daar afrit 13-Urk vanaf de A6. Vervolgens gaat u verder op de Domineesweg/N352. Op een gegeven moment kunt u de afslag Eggestraat nemen en vervolgens de afslag Hakstraat. Wij zijn gevestigd op nummer 11.

Een aanhangwagen of paardentrailer in Alkmaar kopen?

Heeft u nog vragen of heeft u advies nodig? Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan direct contact op! Dat kan per telefoon via +31(0)527 652 190 (bellen en WhatsApp). Daarnaast zijn we te bereiken via de online chatfunctie, die u rechts onderin op onze website aantreft.

Bekijk onze aanhangwagens of +31 (0) 527 652 190

✔️ Wat is het beste merk aanhangwagen?

Er is niet één merk dat “het beste” is. Wel is het zo dat bepaalde merken goed aangeschreven staan. Denk hierbij aan merken zoals Proline, Easyline, Loady, Humbaur, Anssems, Ifor Williams, Brian James, Hulco, Bücker en Cheval Liberte. Hiernaast staan de door Konag geproduceerde aanhangers zeer goed aangeschreven.

✔️ Heeft een aanhangwagen papieren nodig?

Sinds 2012 moeten alle aanhangwagens een chassisnummer en een typegoedkeuring hebben. Daarnaast moet elke aanhanger over een zogenaamd COC-certificaat, een certificaat van overeenstemming, beschikken. Voor (ongeremde) aanhangers zwaarder dan 750 kilogram, bijvoorbeeld een kipper, is bovendien een eigen kenteken en kentekenbewijs verplicht.

✔️ Wat heeft u nodig om een aanhanger te huren?

Om een aanhangwagen te huren heeft u de volgende zaken nodig:

 • een geschikt & geldig rijbewijs: voor aanhangers tot 750 kg volstaat een ‘normaal\ rijbewijs B, voor zwaardere aanhangers is doorgaans rijbewijs BE noodzakelijk
 • auto met voldoende trekkracht: de trekkracht van uw auto staat in de kentekenpapieren vermeld;
 • kentekenplaat: een geldige, witte kentekenplaat – geldt alleen voor aanhangers tot 750 kg;
✔️ Waar moet u op letten bij het kopen van een aanhanger?

Let bij het kopen van een nieuwe of tweedehands aanhanger altijd op of de aanhanger aan uw wensen voldoet, geremd of ongeremd model nodig is, voor wat voor soort ladingen u mee wilt nemen, wat de prijs-kwaliteitverhouding is, het bruto en netto laadvermogen van de aanhanger, het maximale trekgewicht van uw auto, et cetera.

Prima bedrijf.

Inmiddels zes aanhangers gekocht, naar tevredenheid.
Goed product, plezierig contact.

Herman Knol, hasselt

Betrouwbaar bedrijf

Ik bestel de aanhangwagens (4 inmiddels) blind van de website. Het is altijd wat ik er van verwacht, en staat klaar zoals afgesproken als ik ze kom halen.

Peter jan, Oudeschild

Snel geholpen aan op maat gemaakte aanhanger

Goed, snel en vakkundig geholpen aan een op maat gemaakte aanhanger.

Hupkes Hekwerk, Duiven

Goede service,contact en prijs

Ik ben zeer correct en netjes geholpen .
En zeer tevreden over mijn aan gekochte aanhanger

Guido Suierveld, HOORN NH